12 martie 2019

Săptămâna 12 de sarcină

Sfârşitul primului trimestru de sarcină aduce bucurii viitoarei mame. Acum vă simţiţi mai bine, scad semnificativ stările de greață, deveniţi mai liniştită şi dispare nervozitatea.  
Este momentul potrivit de a împărţi vestea cea mare!     
"Că sunteţi însărcinată".

Dezvoltarea bebeluşului în a 12-a săptămână de sarcină
Bebeluşul este cât o lămâie mică ce are o lungime de 61 mm, şi greutatea de 8-14 grame, iar dumneavoastră aţi acumulat în greutate de la începutul sarcinii 1.5 kg. Toate organele importante ale fătului sunt în loc şi continuă să funcţioneze, sarcina sa principală este să continue să crească.

Micuţul continuă să se dezvolte - capul se îndoaie, bărbiţa începe să se ridice din piept, devine uniformă, faţa prelungeşte să se rafineze şi începe să crească păr pe craniu. I se dezvoltă și reflexele şi copilaşul începe să deschidă şi să închidă pumnul.

Ficatul produce celule sanguine, cordonul ombilical are o lungime cuprinsă între 30-90 cm şi constă într-o venă care aduce copilului oxigen şi nutrienți necesari pentru dezvoltarea bebeluşului. Prin maturizarea creierul şi prin conexiunile dintre nervi şi neuronii corpului, fătul începe să efectueze mişcări coordonate.

El sau ea îşi îndoaie pumnii, deschide gura şi o închide. În această perioadă sistemul digestiv începe să lucreze, bebeluşul îşi întăreşte plămâni el învaţă să respire prin lichidul amniotic.
Fătul începe să simtă durerea, reacţionează la diferiţi stimuli, inclusiv şi la zgomot.
De asemenea în aceste zile teama de a pierde sarcina scade considerabil şi dispare, din motiv că fătul este întărit deja şi a trecut toate etapele de dezvoltare a organelor.

Dacă în această perioadă veţi face o vizită la medicul ecograf, bebeluşul dumneavoastră va reacţiona la lumina strălucitoare Din punct de vedere teoretic, este posibil constatarea fătului cu ajutorul ecografului. De aceea, pentru a preveni orice eroare, cei mai mulţi medici optează să aştepte o ecografie în cel de-al doilea trimestru de sarcină  pentru a dezvălui sexul bebeluşului.

O ecografie este necesară pentru că aceasta permite vizualizarea  bebeluşulului dacă se află în poziţia corectă. Este binevenit să efectuați o ecografie morfologică trimestru 1 de sarcină, această examinare permite detectarea din timp a oricărei problemă apărută în sarcină.


Modificările mamei în a 12- a săptămână de sarcină
Aveţi schimbări mari ceea ce priveşte sarcina, senzaţia de oboseală, tensiunea şi somnolenţa dispar. În locul lor apar - urinările devin mai puţin intense şi începeţi a resimţi constipaţia şi arsurile stomacale, pentru a evita aceste neplăceri evitaţi să mâncaţi alimente grase şi băuturi acidulate.

Pentru multe mămici însărcinate această perioadă este marcată ca o îmbunătăţire a aspectului fizic. Părul dvs. devine mai mătăsos şi tenul este normalizat, aceasta se datorează influenţei hormonilor.

O mare grijă aveți la alimentaţia în timpul sarcinii, acum ambii aveți nevoie de produse:
din peşte, carne şi produse lactate, fructele şi legumele ar trebui consumate crude.
Celelalte produse preferaţi-le prin coacere, introduce-ţi în dietă terciuri din diferite crupe.

Cafeaua, alcoolul în timpul sarcinii și fumatul în timpul sarcinii sunt inacceptabile, petreceți timpul la mai multă mişcare la aer curat.
Acum puteţi să vă înscrieţi la un cerc la un curs prenatal, pentru a intra în contact cu celelalte mămici însărcinate, dar şi pentru a acumula mai multă experienţă şi informaţii privind sarcina.

Sursa foto: checkpregnancy.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu