12 martie 2019

Primele simptome ale sarcinii

Unele femei în afară de lipsa menstruaţiei nu sunt supuse unor semne speciale. Dar de obicei primele simptome ale sarcinii apar adesea înainte ca ciclul menstrual să întârzie. 
Un indiciu precum oboseala, greţurile matinale, balonarea pe perioade îndelungate ar putea sugera o sarcină.


Dar aceste semne pot fi şi înşelătoare, ele nu se manifestă în cazul tuturor femeilor. 
Care sunt primele semne pentru acest eveniment fericit şi cum le recunoşti?

Descripţia simptomelor de sarcină

• Lipsa ciclului menstrual - Este un semn comun ce indică o nouă sarcină. În caz dacă aveţi un ciclu menstrual neregulat, este foarte dificil să îţi dai seama dacă întârzie menstruaţia. Tot ce poţi să faci e să urmăreşti dacă şi alte simptome sunt prezente. Testul de sarcină se poate de efectuat şi din prima zi a întârzieri a menstruaţiei.

• Greţuri şi vărsături
- Un semn ce nu înşeală, stări de greață. Aceste apar de regulă în a 3-a şi a 7-a săptămână de sarcină. Aceste stări sunt cauzate de schimbarea hormonală din corp, ce afectează sistemul digestiv. Pentru a ameliora senzaţia de vomă, încercaţi să mâncaţi câte puţin şi des. Dar sunt şi femei care au marele noroc de a nu avea toxicoză.

• Sânii umflaţi – Este de menționat că o nouă sarcină determină adesea o sensibilitate a sânilor. Este un simptom ce apare la o săptămână sau două de la conceperea ce a avut loc.
Iar sânii devin mai plini, tensionaţi şi mai sensibili la atingere.

• Urinări frecvente - În jur la o săptămână de la concepere, toate femeile însărcinate au dorinţa de a urina de. Ce se datorează de secreţia unui hormon HCG, care măreşte cantitatea de sânge din zona pelviană.

• Oboseală neobişnuită - Fiind însărcinată oboseala şi somnolenţa apare chiar şi din prima săptămână. Aceste stări sunt determinate de creşterea nivelului de hormoni progesteroni.
Pentru a trece cu succes pentru aceste stări, este binevenit vă să vă odihniţi cât mai mult posibil şi reduceţi din activităţile fizice.

• Balonare, constipaţia şi arsuri la stomac - Trei simptome des întâlnite la femei în primul trimestru de sarcină, modificările hormonale determină apariţia disconfortului abdominal.
Și ca prin urmare se manifestă balonarea, constipaţie în sarcină şi arsuri la stomac. Însă dacă veţi bea apă şi multe lichide veţi evita aceste neplăceri.

• Dureri ale capului - Durerea capului în perioada timpurie a sarcini este cauzată tot de schimbările hormonale din corp.

• Sensibilitate la mirosuri - Pe lângă modificarea senzațiilor de gust, simțul mirosului vă va juca, de asemenea, trucuri. O bună metodă de afla că sunteţi însărcinată este simţul olfactiv. Acesta devine foarte sensibil în perioada incipientă a sarcinii şi ca urmare poţi avea un miros mai dezvoltat. Veţi simţi din îndepărtare mirosuri precum a mâncării, parfumurilor, țigărilor, detergent sau combustibil.

• O stare de schimbare a emoţiilor - Ai izbucnit în lacrimi sau ai izbucnit în râs de la nimic? Este un fenomen normal și des întâlnit. Schimbările de dispoziție sunt într-adevăr frecvente la femeile însărcinate. Acestea se datorează hormonilor care vă fac hipersensibile. Puteți trece dintr-o stare euforică într-o mare tristețe în câteva clipe.

• Pofte de mâncare sau dezgust faţă de anumite alimente
- Este posibil ca în perioada sarcini să ai dezgust faţă de anumite alimente, chiar dacă înainte le consumai cu plăcere. Sau din contra poţi avea pofte de anumite produse la care înainte nici nu te gândeai.

• Sângerare împlântări
- În jur la a 6-14 zile după ce a avut loc concepţia, embrionul se implantează pe peretele uterin. Iar acest fenomen se poate simţi de unele femei sub forma unor crampe şi se consideră că este unul din semnele timpuri ale sarcini. Din momentul când oul fertilizat are loc implantarea pe peretele uterin, şi este posibilă o sângerare uşoară.

• Dureri ale spatelui - O durere a spatelui se manifestă şi în prezenţa unei noi sarcini. Acesta este un simptom că luaţi în greutate şi uterul se măreşte.

• Instinctul matern - Un alt simptom este acela instinctul matern, poate vă pare amuzant dar aceasta se bazează pe o intuiţie şi adesea această stare se dovedeşte a fi reală.

• Testul de sarcină - Testul de sarcină se face după o săptămână de la data la care trebuia să fie prezentă menstruaţia. Testul de sarcină mai dă şi rezultate eronate, de aceea este binevenit să îl mai repetaţi pete 3-5 zile.

Testul de sarcină sunt de două tipuri:
- Test de sarcină care analizează urina
- Test de sarcină care analizează o mostră de sânge (se face în clinici la laborator)

Semne ce pot fi înşelătoare uneori:

Sânii tensionați pot, de exemplu, să prevestească venirea menstruației și nicidecum o sarcină. Întârzierea menstruației poate să se manifeste prin oboseală şi lipsa de fier în organism.
Arsuri la stomac tot pot fi cauzate de alţi factori precum şi probleme ale stomacului.

Sursa foto: thepints.site

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu