15 martie 2019

Naștere naturală provocată

Pentru unele femei însărcinate, nașterea provocată este cea mai bună modalitate de a menține siguranța mamei și copilului, atunci când sănătatea este grav amenințată

Principalele motive medicale pentru stimularea nașterii:

 • Sarcina durează mai mult de 41 de săptămâni - după 42 de săptămâni, placenta începe faza de îmbătrânire. Și nu mai funcționează suficient de bine pentru a oferi copilului tot ce este necesar
 • Placenta este separată de uter (abrupția placentară)
 • Infecție intrauterină
 • Hipertensiunea arterială determinată de sarcină (preeclampsia, hipertensiune arterială)
 • Retragerea (scurgeri) a lichidului amniotic înainte de debutul travaliului
 • Probleme de sănătate a femeii însărcinate, cum ar fi diabet zahărat în sarcină, ce pot agrava dezvoltarea fătului
 • Probleme de creștere intrauterină a fătului
 • Dacă bebelușul s-a oprit din creștere
 • Nu este suficient lichid amniotic
 • Apele s-au rupt, dar travaliul nu a apărut în următoarele 24-36 de ore

Metode de inducție a travaliului
Medicul ginecolog de regulă, folosește una (sau mai multe) dintre următoarele metode pentru a provoca nașterea:


1. Dilatarea colului uterin
Se utilizează un medicament pentru a înmuia colul uterin, aceste medicamente sunt în formă de tablete ce se administrează pe cale orală. Sau mai pot fi și în formă de supozitoare și gel, ce se introduc în vagin. Acestea conțin prostaglandine, care accelerează deschiderea colului uterin.

2. Ruperea membranelor (lichidul amniotic)
Cu un instrument mic cu un cârlig la capăt, medicul ginecolog face o puncție în membrana amniotică de a sparge. O astfel de procedură este nedureroasă și femeia simte doar scurgerea unui lichid cald.

3. Introducerea de medicamente pentru stimularea contracțiilor
Pentru a provoca nașterea, cel mai adesea pentru această utilizare "oxitocină" - hormonul responsabil pentru debutul forței de naștere propriu-zisă. Stimularea oxitocinei se efectuează numai în spital, de asemenea, oxitocină poate provoca contracții foarte puternice și dureroase.

4. Separarea manuală a vezicii amniotice de peretele uterin
În timpul acestei proceduri, nu produce un disconfort cu mult mai mare decât al unui simplu examen medical. Acesta se face prin introducerea unui deget în mănușă în cervix, pentru a separa sacul amniotic de pereții uterului. Separarea vezicii urinare are rolul de a accelera debutul livrării naturale.

Alte modalități de a provoca nașterea:


Contactul sexual - atât sperma, ce conține prostaglandine cât și orgasmul mamei ar trebui să declanșeze nașterea, dar nu există studii pe acest aspect

Activitatea fizică și mersul – aici studiile nu au arătat ca ar fi cu adevărat de folos, dar încercarea vină nu are!

Atenție! Nu optați pentru plante medicinale sau metode populare pentru a stimula și de a porni nașterea pe cont propriu. Aceste proceduri pot fi foarte periculoase, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru bebelușul vostru.

Decurgerea unui travaliu provocat
Un travaliu indus este de obicei asociat:


 • Dureri mai puternice și mi dureroase, în caz că se administrează Oxitocină, de obicei înainte de a induce travaliul se administrează și injecția epidurală
 • Un plus mare este că naștere decurge foarte rapid.
De regulă, o sarcina trecută de 42 de săptămâni este o sarcină depășită sau post-termen. Inducerea travaliului poate dura de la câteva ore până la 2 până la 3 zile, intervalul de timp depinde de organismul fiecărei femei în parte.

Sursa foto: es.123rf

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu