15 martie 2019

Mituri și adevăruri a sexului după naștere naturală

După toate principiile ceea ce este asociat cu naşterea, există o mulţimea de basme şi poveşti de groază. Unele dintre ele se referă la sex. Dar în realitate, totul nu este atât de rău cum pare. O mare importanţă este starea fizică şi mentală a unei femei, relaţia dintre cuplu, şi cum sa desfăşurat procesul naşterii a bebeluşului, cât de dificil a fost.

Să descoperim împreună mituri despre sex după naştere şi să vedem dacă sunt adevărate!

Mitul 1. Vagin lărgit
Această este probabil una dintre cele mai înşelătoare iluzii din rândul femeilor atât cât şi a bărbaţilor. Este corect că în canalul de naştere se întinde pentru a da naştere unui copil dorit. Dar după naştere procesul merge în direcţia opusă, muşchii se restabilesc la forma iniţială. Pentru a grăbi procesul, faceţi exerciţii pentru muşchii pelvieni, renumitele exerciţii Kegel.

Mitul 2. Sexul nu durează mult timp

Ideea că durează procesul mult sau puţin, fiecare are propriile sale preferinţe cât va dura sexul.
Pentru o restabilire completă a organismul femeii are nevoie de la 4 până la 6 săptămâni, şi atunci este posibil să se întoarcă la activitatea sexuală, şi actul sexual va dura atât cât vă doriţi.

Mitul 3. Bărbaţii preferă un vagin îngust
După gândirea şi preferinţele sale, bărbaţii aleg un vagin mai elastic unuia mai îngust pentru că aceasta permite un ritm mai alert de penetrare în timpul actului sexual.
În realitate pe lângă având un vagin strâmt şi o lubrifiere insuficienţă, s-ar putea să nu fii excitată, aşa că vaginul îngust este un dezavantaj pentru amândoi parteneri de sex opus.

Mitul 4. Sexul vă poate provoca durere
Din păcate, acest fapt nu este adevărat este un mit. Majoritatea femeilor după naştere au frică mare de durere, mai ales dacă naşterea a fost cu complicaţii şi există cusături pe canalul de naştere şi perineu. Pentru liniştea dumneavoastră, cusăturile se vindecă în perioada de 4-6 săptămâni, dar uneori pot apărea disconforturi în timpul actului sexual.

Adevăr 5. Sexul va deveni rar
În marea parte nu este un mit, într-adevăr sexul poate deveni mai puţin probabil mai rar, din cauză că aveţi un copil mic şi duceţi lipsă de somn, ceea ce nu creşte dorinţa sexuală, în general oboseala şi depresia postnatală îşi fac efectul şi duce la scăderea libidoului la femeii.

Adevărul banal: atunci când se naşte un bebeluş, părinţii nu ar trebui să iute unul de celălalt. Procuraţi ceva care ar avea grijă de copil spre exemplu (un leagăn electric cu melodii), şi veţi învăţa cum să alocaţi timpul corect şi să găsiţi tărie pentru partide de sex, dacă doriţi! şi acestea vor deveni mai des.

Adevăr 6. Nu te poți proteja

În cele mai multe cazuri, o femeie care alăptează un bebeluş asta nu înseamnă că nu are ovulaţie. Hrănirea cu sânul nu este întotdeauna egală cu absenţa acestei ovulaţii. Sunt șanse cu siguranţă să rămâneţi însărcinată chiar şi din prima ovulaţie. Deci dacă nu planificaţi o nouă sarcină, trebuie să vă protejaţi şi să folosiţi metode contracepţionale.

7. Adevăr şi Mit 
Lubrifiantul poate salva o partidă se sex în care nu sunteţi excitată. Lubrifiantul joacă un rol de a stimula plăcerea din timpul sexului, nu de a o produce. În caz că nu sunteţi pregătită şi excitată, nici măcar un tub de lubrifiant nu vă va ajuta să ajungeţi la orgasm. Lubrifiantul are ca scop de a scăpa de uscăciunea vaginală şi de durere acesteia.

Mit 8. Miros specific al vaginului este simptom de infecţie
Mirosul al zonei intime în perioada ciclului menstrual, puteţi avea un miros care să vă pară puţin diferit. Mirosul variază şi în funcţie a nivelului hormonal, sau a utilizări anticoncepţionalelor sau o activitate sexuală recentă.

Nu fiecare miros mai specific dă de ştire că ai acumulat o infecţie. Deseori o infecţie este însoţită și de alte simptome pe lângă un miros, pe care ar fi bine să le urmăreşti. Aşa că nu generalizaţi şi trăiţi viaţa sexuală la maxim, la propriu cum vă doriţi!

Sursa foto: uithoudingsvermogen.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu