15 martie 2019

Frica de a naște

A mai rămas încă foarte puţin până la momentul mult dorit - naşterea unui bebeluș. Dar frica de naştere vă nelinişteşte, gândurile îngrijorătoare, sentimentul de frică, anxietate sunt trăirile şi sentimentele foarte frecvente din rândul femeilor însărcinate. 
Cu toate acestea nu vă complicaţi în zadar, totul va merge bine şi în curând veţi ţine în braţe copilul iubit.

Cum să învingeţi frica de a naşte
După toate cele 9 luni de sarcină aţi învăţat multe, să menţineţi un mod de viaţă sănătos, aţi mâncat produse bogate în vitamine, aţi avut plimbări zilnice la aer curat. Prin urmare în procesul naşterii, depindeţi în mod direct de dispoziţie şi sentimentele proprii, depăşiți-vă frica şi anxietatea, astfel încât nou născutul să aibă o mamă calmă şi fericită.

Ascultaţi-vă corpul şi mintea, încercaţi să înţelegeţi de ce anume vă este teamă?
În momentul naşterii tot ce vi se cere este să urmaţi regulile moaşei, să vă relaxaţi, să respiraţi în mod corespunzător şi să nu intraţi în panică.

O respiraţie corectă - aveţi posibilitate de a controla procesul de naştere. Până în momentul naşterii copilul se află încă în uter, obligaţia este de a furniza cu oxigen bebeluşul depinde în totalitate de dumneavoastră. Primul lucru important pe care trebuie să îl înveţi este necesitatea de a respira încet şi mai profund posibil în timpul travaliului şi la respiraţia de naştere ar trebuie să fie mai pronunţată.

De ce se manifestă frica de naştere
Frica de naştere o experimentează fiecare mamă viitoare, şi acest lucru este în mod normal.
Semnele de naștere care însoţeşte naşterea unui bebeluş, deşi este puternică dar suportabilă. Această durere este foarte greu de descris pentru că fiecare femeie o trăieşte în moduri diferite, ce sunt legate de tărie şi caracter fiecăruia individual. Un mit comun ce provoacă frica mămicilor însărcinate ce vor da naştere pentru prima oară, sunt zvonuri de durere teribilă.

Orice femeie ce a dat naştere unui bebeluş în sine ştie că durerea este complet suportabilă şi nu atât de puternică și dureroasă, care se depăşeşte cu brio toate etapele naşterii.
Durerile puţin puternice adesea apar în timpul travaliului înainte de naştere, când muşchii abdomenului şi pelvisului încep să se contracte puternic, ce declanşează naşterea propriu-zisă.

Mici sfaturi pentru a depăşi frica de a naşte
Când se începe momentul naşterii, pauzele contracţiilor trebuie monitorizate şi eventual dedicate pentru odihnă de a recupera forţe pentru următoarea contracţiei, şi pentru a restabili respiraţia.
Fiţi sigură că cu fiecare contracţie copilul este cât mai aproape de ieşire.

Dacă vă este frică de naşterea propriu-zisă nu de travaliu, atunci ar trebui să ştiţi că în timpul naşteri nu veţi simţi nimic. Iar rupturile dacă vor fi aceste vor fi cusute cu o anestezie locală, anestezie epidurală şi nu veţi simţi durerea și nici disconfort.

- Pentru siguranţă programaţi-vă din timp la cursuri parentale legate de naștere
- Exersaţi exerciţii de respirație în timpul travaliului şi practicaţi respiraţia la domiciliu
- Citiţi cărţi pentru femei însărcinate

Pe scurt, cu privire la modul în care puteţi depășiţi frica de naştere

1. Există o mulţimea de poveşti comune din rândul femeilor cum dau naştere unui copil.
Acestea sunt care formează cel mai adesea frica de naştere în mod natural la proaspetele mămici, şi la rândul său acestea se hotărăsc pentru o naştere cezariană. Cezariana se recurge doar în caz dacă femeia şi copilul au anumite patologii. O femeie complet sănătoasă poate da naştere singură cu ajutorul personalului medical.

2. Asiguraţi-vă privind cu informaţii corecte şi utile din surse sigure (de la cursuri parentale, cărţi, de la moaşă).

3. Acordaţi o mare atenţie aspectului fizic, vizitaţi un ginecolog şi faceţi gimnastică recomandate pentru femei însărcinate.

4. Încercaţi să evitaţi cât de mult posibil să discutaţi cu mămici sau prietene despre naştere complicate şi nereuşite. Sau dacă auziţi ştiri sau emisiuni priviți naşteri teribile.

5. Şi chiar dacă ştiţi o mulţime de întâmplări nereuşite, ascultaţi-vă corpul. Bebeluşul care se va naşte în curând, pentru că totul se manifestă aşa cum trebuie.

Ca în concluzie să reţineţi că naşterea naturală este un proces normal, care este incorporată prin natură, deci aveţi încredere în forţele proprii şi fiţi sigure că totul va decurge bine!


Sursa foto: herhaleness.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu