31 martie 2019

De ce plâng bebeluşii

Plânsul bebelușului este un mister comun în rândul tuturor proaspeților părinți. Dar de ce unii copii plâng mai mult decât alții?
Aceasta se datorează faptului că plânsul este unicul mod de comunicare pentru nou născut, ceea ce face să înțelegeți corect că are nevoie de mamă şi tată. 
De a-şi satisface nevoile, vrea să mănânce, de a fi schimbat, de a fi liniștit, calmat, legănat, deoarece copilul nu este capabil să-și satisfacă nevoile pe cont propriu.

De asemenea dacă ați exclus toți factorii menționați, atrageți atenția și verificați temperatura copilului. În caz că bebelușul prezită febra de la 38°C și mai mare, este mai bine să consultați medicul dumneavoastră, aceasta ar putea declanșa febra la bebeluși. Nu este atât de ușor pentru părinți sau îndeosebi pentru mamă să înțeleagă de ce copilul plâns și strigă. Dar, fiind și socializând zi de zi cu micuțul, mama începe să distingă tipurile de plâns ale copiilor prin intonație, intensitate și durată.

Principalele cauze de ce bebelușii plâng
- Somnul bebelușului neliniștit
- Foamea
- Durerea
- Frica
- Sete
- Disconfort
- Hipotermie sau supraîncălzire
- Oboseală
- Dorința de a comunica și atenția părintelui

1. Eliminați cauzele medicale ale plânsului - Înainte de orice altceva, trebuie să vă asigurați că copilul dumneavoastră nu are dureri de ceva anumit sau disconfort. În caz că observați plânsul diferit ceea ce nu face de obicei, în timpul nopții, geme, tuse, febră, năsuc înfundat, diaree la bebeluș și are vărsături, chemați ambulanța de urgență. Dacă nu prezintă nici un semn și plânge încontinuu, înseamnă că are nevoie de mângâierile și sânul dumneavoastră.

2. Colicile la bebeluș - Renumita colică intestinală este simptomul comun al nou născuților, aceasta se manifestă prin plânsul persistent și puternic, ce apare la bebelușii de la 2 săptămâni și se prelungește până la 3 luni.

3. Îi este foame - Este cea mai comună cauză a plânsului în rândul sugarilor, până la vârsta de 3 luni de viață a bebelușului, cerințele sale nutriționale pot fi la fiecare 2-3 ore. Uneori chiar și mai frecvente, dacă ați ales opțiune ca copilul dumneavoastră să fie alăptat. Laptele matern este digerat destul de repede, și de aceasta copilului îi este foame și prin plânsete dă semne.

Nu trebuie să lăsați ca bebelușul să plângă de foame, cu pretextul de al regla sau să îi faceți regimul care voi îl considerați. El sau ea acum are nevoie de hrană, micuțul trebuie să mănânce, inclusiv și în timpul nopții. Este foarte ușor să recunoașteți plânsul al bebelușului când îi este foame, se începe cu un strigăt, urmat de tăcere (inspirație), apoi un țipăt continuu și insistent.

Atâta timp cât bebelușul nu este hrănit, copilul va plânge mai tare și mai tare. Este de dorit să reacționați imediat și să nu așteptați până când copilul se calmează, luat în brațe atunci el va începe să caute sânul mamei.

4. Baia bebelușului - Acesta tot poate provoca plânsul bebelușilor, băița le sperie adesea pe micuți, adăugați ierburi calmante pentru a scălda bebelușul. Temperatura apei înainte de scăldat ar trebui să fie verificată cu un "cot" sau cu un termometru, apa ar trebui să fie 36-37 grade Celsius, distrageți atenția copilului, vorbiții liniștit, blând și calm.

5. Plânsul în timpul alimentației
- Poate bebelușul dumneavoastră nu este atașat corect la sân, citiți poziții în alăptare, sau simte o durere precum, inflamația mucoasei orale - stomatită la bebeluși, erupția dentară bebeluș, inflamația gâtului, sau prezintă o infecție a urechilor ca otita la bebeluși.

De asemene, alimentația în alăptare a mamei joacă un rol foarte important în hrana bebelușului, poate sa schimbat compoziția laptelui și copilului nu îi place gustul. Sau dimpotrivă ați mâncat produse pipărate, acre, sărate, afumate ce nu este recomandat pentru mămicile ce alăptează.

6. Disconfortul scuteculuiDermatita de scutec, adesea copilul plânge și este agitat când scutecul este ud, plin, acesta prezintă semne de nemulțumire. De asemenea, copilul poate plânge când îi este frig, picioarele și mânuțele sunt reci, sau dimpotrivă când îi este foarte cald, plânsul este însoțită de roșeață a feței.

Sursa foto: vectorstock.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu