15 martie 2019

Contracții false - contracţii Braxton-Hicks

În perioada sarcinii şi înainte de sfârşitul sarcini, viitoarele mămici au frecvent contracţii mai mult sau mai puţin intense. 
Însă există semne ce fac diferenţa, dintre contracții false și de acelea devărate!

Ce sunt Contracţiile Braxton - Hicks
Contracţiile Braxton - Hicks se pot manifesta pe perioada sarcinii şi înainte de naştere. Acestea sunt asociate cu modificările colului uterin care dau de ştire că organismul femeii însărcinate se pregăteşte pentru naşterea copilului. Contracţiile reprezintă o parte normală a procesului naşterii înainte de începerea travaliului real. Dar este posibil să apară şi contracţii false inofensive, cunoscute sub numele de contracţii Braxton-Hicks.

Cum se manifestă contracţiile Braxton - Hicks?
Aceste contracţii sunt resimţite în orice perioadă a sarcinii, cel mai adesea se manifestă în trimestru trei de sarcină. De asemenea, acestea sunt resimţite pe la sfârşitul zilei. Ele durează în medie între 60 şi 120 de secunde, dar fiecare femeie însărcinată  experimentează în mod diferit.

Ce sunt contracții false?
O contracţie falsă la sfârşitul sarcinii duce la contracţii regulate, mai mult sau mai puţin intense, se manifestă o durere în abdomenul inferior şi se extinde până la spate. Cu toate acestea, contracţiile nu semnalează naşterea nou născutului, aici vorbim despre contracţii false.

O astfel de durere se manifestă și diferă în mod general de la caz la caz individual în parte a femeilor gravide. În acelaşi timp se recomandă mamei însărcinate să respire adânc şi să adopte poziţii în care îi va permite să suporte mai uşor durerea. Fiţi sigure că o contracţie falsă are loc de obicei cu câteva zile înainte de naşterea şi travaliu propriu-zis.

Primul semn al contracţiilor false este cervixul rămâne închis în caz că consultaţi un medic ginecolog. Foarte dificil este să deosebi clar contracţiile false de cele reale, mai ales dacă mama însărcinată este la prima sarcină, ce nu îi oferă privilegiu de a compara cu sarcina precedentă. Pentru a fi clar, trebuie să fiţi atentă de natura contracţiilor.

În caz că se resimte o dure ascuţită, dar relativ regulată, este fără îndoială că este o contracţie falsă. Dar dacă, dimpotrivă, aceasta se manifestă şi evoluează cu intensificări lungi şi dureroase, este probabil să anunţe că travaliu a început.

Ce cauzează contracțiile Braxton - Hicks?
Sunt foarte şi foarte multe cauze posibile pentru contracţiile Braxton -Hicks, dar cele mai principale experimentate sunt:


1. Deshidratarea - aceasta este o cauză majoră ce provoacă contracţiile Braxton - Hicks. Când sunteţi însetată şi nu este suficientă apă în organism, sângele devine mai concentrat. Iar hormonul responsabil de contracţiile uterine, oxitocină atinge nivelul mărite de cele normale în fluxul sanguin şi astfel se încep contracţiile. În plus crampele musculare sunt mai mult posibile să apară când sunteţi deshidratată.

2. Activitatea sporită
- Uneori o activitate zilnică şi subra oboseala pate provoca contracţiile Braxton - Hicks. Dacă sunteţi activă şi vă confruntaţi cu contracţii des, este recomandat să vă odihniţi puţin şi să monitorizaţi dacă aceste au scăzut din durere.

3. Infecţie urinară
- O infecţie a tractului urinar poate cu siguranţă provoca contracţi false.
Este necesară o consultaţie la medicul dumneavoastră pentru a stabili diagnoza. Și de a urma un tratament adecvat ca să nu să se ajungă la alte complicaţi mai grave pentru mamă atât cât şi pentru făt.

Cum deosebim contracţiile Braxton - Hicks de cele reale?
Orice contracţie pe  care o resimţiţi în timpul sarcini vă poate îngrijora, dar contracţiile Braxton-Hicks sunt de obicei inofensive. Fiecare femeie însărcinată le experimentează diferit, şi una din diferenţele cheie dintre contracţiile Braxton-Hicks. Contracţiile reale se manifestă prin regularitate în timp și sunt mai intensificate în durere.

Spre deosebire de contracţiile false, contracţiile uterine reale se încep cu senzaţia de crampe menstruale şi continuă să devină mai pronunţate, intense şi dureroase. O contracţie falsă trece atunci când faceţi un efort fizic, te plimbi, te ridici, faci un duş cald. Însă la contracţiile reale nici una din metode nu funcţionează. În plus contracţiile false sunt resimţite doar în faţă, dar contracţiile reale încep să fie resimţite cu o durere din spate şi se mişcă în faţă.

Cum ameliorăm contracţiile Braxton - Hicks
Cea mai optimală metodă sau un remediu eficient pentru ameliorare contracţilor Braxton - Hicks poate varia în funcţie de ceea ce le provoacă în primul rând, dar sunt enumerate câteva trucuri care trebuie de încercate:


  • Consumaţi lichide – O deshidratare poate cauza cu siguranţa contracţiile, consumul de lichide poate preveni aceste contracţii
  • Odihna - O odihnă şi un somnul meritat vă va ajută să scăpaţi de durerea de contracţii. Dacă întâmpinaţi contracţii după o activitate fizică sau în mişcare, este foarte important să vă culcaţi şi să ridicaţi picioarele în sus
  • Plimbare - În caz că contracţiile dumneavoastră nu sunt legate de exerciţiile fizice, plimbările la aer curat vă pot ameliora cu siguranţă disconfortul neplăcut.

În caz că aceste remedii nu vă ajută, înseamnă că a început travaliu. Semne înainte de naștere şi este foarte important de anunţat medicul dumneavoastră să vă examineze ca să stabilească contracţia ce aţi experimentat-o este falsă sau sa început naşterea.

Sursa foto: iamksf.blogspot.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu