28 martie 2019

Bebelușul la 8 luni

La etapa de 8 luni a copilului mulți dintre aceștia reușesc să se așeze singuri. Ei ating totul și captează obiecte tot mai mici, fiți vigilenți să nu lăsați obiectele periculoase la îndemâna micuțului. Bebelușii la acest termen devin conștienți de prezența altor copii: ei explora cu privirea.

Sănătatea și Fiziologia bebelușului de 8 luni
Bebelușul vostru continuă să crească și să crească, are o greutate de 8-10 kg, și o lungime de 65-74 cm. Acum copilul dumneavoastră poate să vă arate în mod activ și caracterul său sau dezamăgirea față de ceva.

Bebelușul de bună știință aruncă o jucărie jos, nu vă înfuriați și nu certați copilul. Prin acest gest copilul dorește să vă jucați împreună, să o luați de jos și să îi dați jucăria ca mai apoi să o arunce din nou.

Dezvoltarea copilului la 8 luni:


  • Repetă treptat sunetele în silabe și de mai multe ori: "ma-ma-ma", "ba-ba-ba" și așa mai departe
  • Trece obiectele dintr-o mână în alta
  • Se rostogolește în ambele direcții
  • Reacționează la propriul său nume și la cuvântul NU
  • Stă pe șezute, cu sau fără sprijin
  • Comunică/interacționează cu cei din jur, zâmbește și se amuză

Cum ne înțelegem cu bebelușul
La vârsta de 8 luni  înțelegerea copilului se îmbunătățește, și știe ce înseamnă cuvântul "nu". Pentru a ajuta la dezvoltarea vorbirii a copilului, petreceți cât mai mult timp împreună, vorbiții și cântații, folosind fraze scurte.

Dacă copilul a atras atenția asupra anumitor sunete, explicați ce aude, dacă este pisică și miaună, sau dacă afară plouă, sau sună telefonul, arătații cu degetul și spuneții ce vede sau aude, aceasta va înțelege mai bine semnificația cuvintelor.

Somnul bebelușului

Un program de somn al copilului este de 13-15 ore în fiecare zi, aproximativ 9-11 ore din acestea ar trebui să fie în timpul nopții, dar se va trezi o dată la patru ore pentru a mânca.
Un ciclu de somn ziua durează e la 2-2.5 ore. La 8 luni reprizele de somn al bebelușului vostru pot fi deranjate. Aceasta din motiv că apare anxietatea de separarea cu mama, pentru ai oferi siguranță, înainte de somn legănați-l și cântații. Co-sleeping-împărțim patul cu copilul?

Cum ne jucăm cu un copil de 8 luni
Copiii adoră să e joace împreună cu părinții săi, dezvoltații aptitudinea motorie, oferiții și un balon mic de pânză pe care el îl va bucura de rulare sau aruncare. Este încântat de jucării luminoase, colorate, jucării muzicale ce cântă, vorbesc, cu dispozitive de butoane colorate.
Oferițiii posibilitatea să se privească în oglindă, mai mul decât atât, reflexia sa în oglindă îi fascinează și îi amuză. Învățați copilul să bată din palme, și de semnul “pa-pa” la revedere.

Alimentația
La 8 luni - diversificarea alimentară a bebelușului este din ce în ce mai variată. De a oferi o dietă echilibrată copilului dați 150 grame de piure de legume la prânz și cină.
De asemenea, începeți să oferiți amestecați în piure, fructele pe care copilul le cunoaște: mere și pere sau piersici și caise.

Dacă doriți să-i dați suc de fructe sau compot, aceasta ar trebui să fie din fructele de sezon și proaspete preparate în condiții casnice. În timpul meselor, copilul își arată dorința de autonomie: Copilul este din ce în ce mai predispus să se alimenteze singur/ă folosind degetele.
La această vârstă principala și importanta sursă de nutriție în continuare rămâne laptele matern sau laptele formulă.

Ce poate consuma bebelușul în aceasta lună?
Copilul vostru are nevoie de 600 și 900 de calorii pe zi, o masă echilibrată și sănătoasă ce conține grăsimi, fibre, carbohidrați și proteine, ce le găsiți în:

  • Mere, banane, avocado, pere, mango, gălbenuș de ou, brânză de vaci, dovleac, paste, pește-somon, cartof dulce, orez brun, cereale integrate, morcov.
Sursa foto: weekendswiththewesleys.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu