28 martie 2019

Bebelușul la 7 luni

La vârsta frumoasă de 7 luni bebelușul devine tot mai activ și puternic ce capătă tot mai multe capacități în dezvoltarea motricității. Vizibilitatea sa se îmbunătățește, ce poate vedea mai clar în plin acum, și audierea este complet dezvoltată. 
Bebelușul ia jucăria dorită ce se afla în raza sa de acțiune și o examinează cu atenție.

Sănătatea și Fiziologia bebelușului de 7 luni
În cea dea șaptea lună de viață a bebelușului este perioada creșterii active și dezvoltării psihologice. În această perioadă este forte important să implicați copilul vostru în dialog cu dumneavoastră cât mai des posibil, dacă faceți o activitate prin casă îi povestiți ce faceți.

Acum copilul vostru are o greutate de la 7-9 kg și o lungime de 65-72 cm. Unul dintre principalele evenimente a acestei perioadei este că bebelușul începe să facă distincția între numele său și să înțeleagă că se referă la el.

Dezvoltarea copilului la 7 luni:

  • Bebelușul este capabil să se ridice și să facă câțiva pași mici pe marginea patului
  • Poate să stea independent
  • Îngenunchează în jos singur sau cu ajutor
  • Distinge un lucru de altul
  • Mănâncă din linguriță, și poate să bea din cană cu ambele mânuțe
  • Se rostogolește în ambele direcții
  • Dialoghează și interacționează cu cei din jur
  • Râde zgomotos și își exprimă emoțiile prin sunete și țipete

Cum ne înțelegem cu bebelușul
Începând cu luna 7-a copilul repetă silabe: "mamama", "tatata", "bababa".
Nu încetați să îi cîntați, să-i vorbiți, spuneți povești ei adoră asta. Repetați și exersați cu voce tare diverse sunete cu copilul.

Somnul bebelușului
Acum copilul doarme în medie 14-16 ore pe zi cu un ciclu de somn de 2-2.5 ore, 10-12 ore pe timp de noapte. Unii bebeluși dorm noaptea la această vârstă, dar alții se mai pot trezi în timpul nopți pentru a mânca.

Temperatura în camera copilului ar trebui să fie de 18-22 grade Celsius și să nu depășească, pentru a monitoriza temperatura instalați un termometru în camera bebelușului.
Atenție!
Nu oferiți copilului plapume groase și grele copilul, acesta ar putea fi înfășurat și sufocat.

Cum ne jucăm cu un copil de 7 luni

La această vârstă copiii adoră jocurile și jucărelele, este interesat de tot ce îl înconjoară, îi place să fie luat în brațe, să se joace în părul mamei, să îi atingă ochii, nasul, fața.
Acum sunetele mai puternice și diferite îi atrage atenția mai mare, puteți să îi oferiți un clopoțel, jucării luminoase și colorate.

Copilul dumneavoastră se bucură de interacțiunea cu voi se joacă stând pe funduleț, puteți să îi cântați și să îi povestiți, dații copilului cărți cu imagini colorate, ce reprezintă animale, oameni, fructe, legume, etc.

Alimentația
La această vârstă principala și importanta sursă de nutriție în continuare rămână laptele matern sau laptele formulă. Ca urmare, puteți oferi bebelușului un singur produs o dată la 2-3 zile. Acest lucru vă va permite să vedeți rapid o posibilă alergiile alimentare la copil, la un anumit produs alimentar. În medie la această vârstă copii consumă 20% carne și 80% legume în timpul meselor.

Cât de mult ar trebui să mănânce copilul la 7 luni

Copilul dumneavoastră ar trebui să aibă în diversificare 2 alimente solide în fiecare zi. Nu forțați copilul să mănânce, oferiți atât de cât are nevoie. Dacă copilul nu mai dorește acesta cu siguranță vă da de știre, va întoarce capul sau va refuza produsul.

Ce poate consuma bebelușul în aceasta lună

Cu ce puteți să hrăniți copilul în această lună, în marea partea este la alegerea dumneavoastră sau după tabelul de diversificarea la bebeluși!
Nu sunt reguli speciale cu privire ce alimente ar trebui să consume un bebeluș, principalul oferiți copilului alimentele cele care le mânca de până acum să fie proaspete și preparate termic.

Trebuie să știți și câteva produse ce trebuie să le evitați ca să le oferiți copilului. Acestea includ mierea, laptele de vacă și legumele tari, nucile întregi și orice altceva care ar putea fi un pericol de sufocare.

Sursa foto: reinaprocee.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu