28 martie 2019

Bebelușul la 5 luni

La vârsta de 5 luni de viață, copilul deja se întoarce de pe burtă pe spate. Fiți  mai precauți pentru a evita căderile copilului nu îl lăsați pe masa de schimb sau pe marginea patului, mereu să fiți lângă copilul dumneavastră. Bebelușul la 5 luni descoperă o lume nouă și misterioasă, observă și studiază corpul său și totul ce îl înconjoară.

Sănătatea și Fiziologia bebelușului la 5 luni
La cinci luni bebelușul dumneavoastră atinge o greutate dublă în raport cu greutatea de la naștere. Ceea ce înseamnă că are aproximativ 6.8 - 7.5 kg, în medie copilul adaugă de la 100 până la 150 grame pe săptămână. La ceastă perioadă bebelușul atinge o lungime de 63-65 cm.

În această lună pot să-și facă apariția primilor dinți, trageți atenția la primele simptome în erupția dentară la bebeluș. Acesta s-ar manifesta prin umflarea gingiilor și salivarea excesivă. În caz că copilul prezintă febră și apar iritații dureroase la locul afectat, nu ezitați consultați medicul sau pediatru.

Dezvoltarea copilului la 5 luni:

  • Îi place să-și prindă degetele de la picioare pentru a le duce în gură
  • În vocabularul său sunt vocale melodioase și silabe repetitive, cum ar fi "ba-ba", "na-na"
  • Începe să reacționeze la propriu său nume
  • Se rostogolește de pe spate pe burtică
  • Râde zgomotos

Cum ne înțelegem cu bebelușul
Nu uitați că bebelușilor le place să vorbiți cât mai mult cu ei, povestiți povești. Cântații, vorbiți ceea ce faceți la moment în activitățile voastre cât mai mult posibil. Acum copilul produce cât mai multe zgomote, îi place să asculte sunetul său ce îl vorbește, de aceea încurajați-l când redă sunete.

Somnul bebelușului
Mulți copii dorm în total 14-16 ore, inclusiv pe timp de noapte și pe timp de zi, un ciclu de somn ziua durează 2 ore. Copilul dumneavoastră ar fi trebuit să aibă un ritm constant și programe regulate de somn. Ca o remarcă, evitați să plasați pătucul bebelușului lângă calorifer sau geam, aveți grijă de sănătatea copilului dumneavoastră.

Cum ne jucăm cu un copil de 5 luni
Bebelușul dumneavoastră percepe și vede culorile la fel ca și un adult. Jucați-vă cu cubulețe colorate, inelușe, piramide mingi, jucării colorate cu lumini și muzică, copilul va prezenta mult interes. 

Cele mai bune jucării sunt acelea mai simple, să fie și inofensive, cu diferite texturi, arătații cărți cu imagini viu colorate care reprezintă oameni, plante, animale, fructe, legume sau obiecte și explicații ce este în imagine.

Alimentația
Continuați alăptarea la sân la cerere cel puțin de 8 ore în 24 de ore sau alimentația artificială o dată la 3-4 ore. Pentru a verifica dacă bebelușul ia suficient din laptele matern, puteți verifica scutecele copilului. Aproximativ patru sau cinci scutece pe zi, în caz că apare dermatită de scutec, schimbați cât mai des scutecele copilului.

Dacă medicul este de acord cu introducerea alimentelor și bebelușul este pregătit pentru introducerea alimentelor solide. La vârsta de 5 luni acestea ar trebui să fie banane, avocado, cartofi dulci și să medicul vă ofere un tabel în diversificarea alimentară al copilului.

Pentru moment, sunt suficiente 2-3 lingurițe de legume fierte, fără să adăugați sare. Este suficient să hrăniți copilul la o mâncarea nouă numai cu un singur aliment. Nu oferiți ou la copil acesta poate provoca alergiile alimentare la copii. Dacă nu-i place noua mâncare - nu insistați, este mai bine să așteptați un pic.

Sursa foto: snogsshibatelnaya.ru

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu