28 martie 2019

Bebelușul la 4 luni

Bebelușul ajuns la a patra lună de viață își coordonează tot mai bine mișcările sale, este interesat de tot ce îl înconjoară. 
Bebelușul se schimbă în mod evident pe plan extern și se schimbă și mai mult psihologic. Începe să-i crească în mod activ unghiile și părul.

Sănătatea și Fiziologia bebelușului de 4 luni
O trăsătură minunată în abilitatea copilului la patru luni este nevoie sporită de socializare și comunicare. El sau ea nu vorbește încă, dar dă semne prin articulație și sunete. Acum bebelușul are o greutate aproximativ de 6 kg cu o lungime în jur de 60 cm.

Dezvoltarea copilului la 4 luni:


  • Indiferent de naționalitate, bebelușul încearcă să imite sunetele și silabele - „ma“, „pa“, „ba“
  • Gângurește „o-o-o“, „ă-ă-ă“, „a-a-a“
  • Face bule la guriță
  • Poate fi treaz mai mult de două ore
  • Recunoaște vocea și zâmbește spontan
  • Se rostogolește de pe spate pe burtă
  • Își lasă greutatea corpului pe picioare, atunci când este pus/ă pe o suprafață rigidă
  • Apucă jucăria și o mută din mânuță în alta
  • Copilul își ține capul în sus și pe perioade lungi de timp

Cum ne înțelegem cu bebelușul
Arătații bebelușului cum trebuie să se joace cu jucăria, oferiții posibilitatea să își aleagă singur jucăria preferată. Continuați să îi vorbiți cu copilul pe tot parcursul zilei, orice activitate ce o faceți, ca să-i treziți interesul de a comunica.

Somnul bebelușului
Sperăm că bebelușul dumneavoastră deja a învățat etapele de somn ce se potrivesc cu întregul familiei. Mulți copii dorm în total 14-16 ore, inclusiv pe timp de noapte și pe timp de zi, un ciclu de somn ziua durează 2 ore.

Cum ne jucăm cu un copil de 4 luni

Alegeți să îi oferiți copilului dumneavoastră jucării mari, luminoase, colorate, care vor dezvolta percepția tactilă și abilitățile motorii.
Nu uitați să îi spuneți povești, poezii, să-i vorbiți, să-i cântați, acestea copiii foarte mult adoră.

Alimentația

Este foarte important să alimentați mai departe copilul cu laptele matern sau laptele artificial.

Cât de mult ar trebui să mănânce copilul la 4 luni?
Continuați alăptarea la sân la cerere cel puțin de 8 ore în 24 de ore sau alimentația artificială o dată la 3-4 ore. Pentru a verifica dacă bebelușul ia suficient laptele matern, puteți verifica scutecele copilului. Aproximativ patru sau cinci scutece pe zi, în caz că apare dermatită de scutec, schimbați cât mai des scutecele.

Ce poate consuma bebelușul în aceasta lună?
Bebelușul e suficient să fie alimentat cu laptele matern sau alimentația artificială. Apa se oferă atunci când copilul este pregătit pentru alimente solide în jur de 5-6 luni, după recomandarea medicului și a pediatrului.

Dacă medicul este de acord cu introducerea alimentelor la vârsta de 4 luni, dacă prezintă semne că nu ia în greutate, acestea ar trebui să fie banane, avocado, cartofi dulci și să vă ofere un tabel adecvat de regim alimentar al copilului.

Cum să organizați viața unui copil la 4 luni

Plimbările la aer curat cu copilul pe timp de vară devin mai lungi, puteți ieși de 3 ori a câte 2-3 ore. În schimb iarna de 2 ori a câte 1-1.5 ore, aerul curat va beneficia pentru a avea un somn mai liniștit și odihnitor. Acum puteți să începeți niște ședințe de masaj la copil, de două ori pe zi, dimineața și seara.

Consultație
Pregătiți-vă pentru consultarea medicală obligatorie a copilului la 4 luni. Luna aceasta veți merge cu bebelușul la vaccinarea obligatorie.

Sursa foto: ourhealthpage.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu