28 martie 2019

Bebelușul la 3 luni

La vârsta de trei luni copilul dumneavoastră devine din ce în ce mai activ. El sau ea începe să se rostogolească, să stea pe brațe și să atingă obiecte. 
Gâtul și mușchii spatelui se întăresc, ceea ce îi permite să-și țină capul. Plânsul poate avea mai multe motive: bebelușului îi este foame, se plictisește, este furios sau somnoros.

Sănătatea și Fiziologia bebelușului de 3 luni
La vârsta celei de a treia lună de viață a copilulului, dacă aveți o fetiță ea va cântări 5.3 kg cu o lungime de 58.5 cm. Însă băiatul va avea o greutate de 5.7 kg, cu o lungime de 60 cm. În această perioadă creierul copilului este, în mod activ și sistemul digestiv se dezvoltă treptat în limitele normei.

Știți cât este de importantă vitamina D, aceasta previne dezvoltarea de rahitism, iar laptele matern nu este destul de suficient. Și din acest motiv pediatri și medicul de familie prescrie încă de la nașterea bebelușului să ia acest preparat după prescripția medicului.

Dezvoltarea copilului la 3 luni:


 • Începe să emite sunete
 • Se ridică pe coate, pus pe burtă își păstrează capul mult timp cu pauze de odihnă
 • Poate să ia și să scuture o jucărie
 • Bolborosește, gângurește
 • Reacționează la vocea mamei și a sunetelor puternice
 • Își ține bine capul când este ținut în poziția verticală

Cum ne înțelegem cu bebelușul
Bebelușilor le place când li se vorbește mult, nu ezitați să le cântați, să le spuneți povești. Aceasta le va trezi interesul de a vorbi cât de curând posibil. Acum copiii pronunță treptat silabe, cum ar fi "pa", "ma" și sunete acute.

Somnul bebelușului

Copiii la această vârstă dorm în jur de 15-18 ore, durata unui ciclu de somn este de 3 ore, dar se trezește pe perioade scurte de timp (ziua/noaptea).

Cum ne jucăm cu un copil de 3 luni

Arătații copilului diferite jucării zornăitoare și colorate, oferiții cărțile să le ia în mână cu imagini frumoase. Acest lucru îi face capabili pe bebeluși să-i familiarizeze cu diferite senzații tactile, dar și să le îmbunătățească abilitățile motorii.

Alimentația
Acum cu siguranță apetitul bebelușului a crescut!
Și evident deja ca mamă știți când copilului îi este foame. La 3 luni, digestia bebelușului este mai ușoară, în general colicile la bebeluși au luat sfârșit, și poate apărea regurgitarea la bebeluși.

Anumite tulburări digestive pot persista ca diaree la bebeluși, nu ezitați să consultați medicul pediatru. De asemenea, uneori copilul este predispus să moștenească de la părinți predispoziția către alergie, cel mai adesea, alergiile alimentare la copii sunt mai frecvente.

Cât de mult ar trebui să mănânce copilul la 3 luni?

Continuați alăptarea la sân la cerere cel puțin de 8 ore în 24 de ore sau alimentația artificială o dată la 3-4 ore. Pentru a verifica dacă bebelușul mănânca suficient laptele matern, puteți verifica scutecele copilului. Aproximativ patru sau cinci scutece pe zi, în caz că apare dermatită de scutec, schimbați cât mai des scutecele.

Ce poate consuma bebelușul în aceasta lună?

Bebelușul este în stare și este suficient să fie alimentat cu laptele matern sau alimentația artificială. Apa se oferă atunci când copilul este pregătit pentru alimente solide în jur de 5-6 luni, după recomandarea medicului și a pediatrului. Copilul obține o cantitate foarte mare de hidratare din laptele matern sau din formulă.

Apelați medicul dacă bebelușul prezintă următoarele semne:

 • Bebelușul nu poate țină în mânuță un obiect pe o perioadă de timp
 • Copilul nu gângurește, nu zâmbește, nu plânge, nu reacționează la voce
 • Nu duce obiectele la gură
 • Ochii bebelușului sunt încrucișați
 • Copilul nu răspunde la sunete puternice sau nu zâmbește la sunetul vocii
 • Copilul nu urmărește cu ochii obiectele în mișcare.

Sursa foto: blog.overnightprints.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu