28 martie 2019

Bebelușul la 2 luni

La vârsta de două luni a copilului mușchii gâtului se întăresc. În acest moment, copiii devin treptat conștienți de degetele lor și își urmăresc cu atenție mâinile. 
Dacă îi oferiți copilului o jucărie și o puneți ușor în palmă, bebelușul o va strânge, copilul are abilitatea de a lovi cu obiectele ce le are în mână.

Sănătatea și Fiziologia bebelușului la 2 luni
La a doua lună de viață copilul se dezvoltă în mod fizic normal. A acumulat o greutate aproximativ 800 grame și a crescut 3-4 cm. Din punct de vedere psihologic, deja în a doua lună, reacțiile copilului devin mai semnificative, și atenția sa devine mai concentrată.

Dezvoltarea copilului la 2 luni:

  • La 2 luni auzul și mirosul sunt cele mai dezvoltate simțuri
  • Copilul își fixează privirea asupra a ceea ce îl înconjoară sau asupra obiectelor mari colorate în mișcare, situate la o anumită distanță
  • Copilul își întoarce capul în diferite direcții, se îndoaie
  • Își coordonează mai bine mișcările, desface pumnișorii
  • Stând pe burtă, încearcă să-și ridice capul și umerii

Cum ne înțelegem cu bebelușul
Spre sfârșitul acestei luni copilul începe să cânte în limba sa, emite vocale ca "e" "a". De asemenea, copii încă se exprimă prin plâns, dar foarte mult le place să le vorbească, dacă îi zâmbiți ca un răspuns poate să zâmbească. Primul zâmbet sincer apare la 6 săptămâni.
Ei sunt capabili să recunoască anumite obiecte și zgomote, pot plânge de plictiseală, de aceea au nevoi de prezența dumneavoastră.

Somnul bebelușului

Somnul bebelușului este încă de 18-20 ore pe zi. Nu ezitați să vă odihniți și să dormiți odată cu copilului, pentru a vă restabili energia și puterile.

Cum ne jucăm cu un copil de 2 luni
La vârsta de 2 luni a copilul activitățile sale sunt jucările colorate și muzica. Nu ezitați să-i cântați și să legănați copilul în brațe.

Alimentația
La această vârsta apetitul bebelușului este reglementat puțin câte puțin, se hrănește exclusiv la sânul mamei, oferiții sânul la cerere. La vârsta de două luni copilul mănâncă o dată la două sau trei ore dacă alăptați, iar la mâncare artificială o dată la fiecare trei sau patru ore.
La mulți sugari, digestia este în formă de dezvoltare, pot apărea spasme intestinale ce duc la colici la nou născut. Atrageți atenția la alimentația în timpul alăpării a dumneavoastră.

Cât de mult ar trebui să mănânce copilul la 2 luni?
Alăptați bebelușul la necesitatea acestuia, noapte și ziua, cel puțin de 8 ore în 24 de ore.
Este mai bine să faceți o pauză de noapte de 5-6 ore. Astfel, din primele zile ale vieții, regimul copilului va începe să se formeze - o condiție importantă pentru o dezvoltare fizică și psihologică corectă.

Ce poate consuma bebelușul în aceasta lună?

Bebelușul ar trebui alimentat în continuare cu laptele matern sau mâncarea artificială. Nici într-un caz nu oferiți copilului de 2 luni apă. În laptele mamei și în laptele praf conține o mulțime de lichide necesare copilului.

Atenție! Nu hrăniți copilul cu lapte de vacă sau capră.

Apelați medicul dacă bebelușul prezintă următoarele semne:


  • Are respirație grea cu un sunet șuierător la inspirație/expirație
  • Nu poate suge la piept
  • Are convulsii, febra mai mare de 38 grade Celsius
  • A înghițit ceva/un obiect periculos sau a căzut

Vederea și audierea copilului din a 2-a lună de viață
Vederea bebelușului devine mai concentrată decât în prima lună. Acum este capabil deja să urmărească obiectele luminoase care se încadrează în câmpul său de vedere. Zâmbetul devine mai clar ce poate să vă răspundă cu un zâmbet.

Și auzul de asemenea se dezvoltă rapid, reacționează deja mai bine la vocile familiare, chiar poate să le distingă. Împreună cu vederea, auzul se dezvoltă activ. În a doua lună copilul este capabil să determine de unde provine zgomotul.

Consultație

În această lună vă programați la medicul de familie și pediatru. Pentru a cântări copilul și de a pregăti de vaccinurile la copii de 2 luni.

Sursa foto: jencookephotography.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu