28 martie 2019

Bebelușul la 11 luni

Dezvoltarea psihologică a copilului este la un nivel înalt, acum i se manifestă interesul prin atingere și gust. Prin curiozitate încearcă să mănânce un produs nou ce îi oferiți. Exprimă indignare dacă întâlnește un obstacol ce nu poate să îl depășească.

Sănătatea și Fiziologia bebelușului de 11 luni
Copilul a atins vârsta de 11 luni de viață are o greutate de 8-11 kg, și estimează o lungime de 68-79 cm. Primi molarii a bebelușului vostru se ivesc și începe erupția dentară la bebeluș care vor indica următorele simptomele a dentiției la copil precum:
- Umflarea gingiilor, somnul neliniștit, iritare, înroșirea obrajilor.

Copilul este destul de independent și matur încât poate să acționeze destul în conformitate cu cerințele dumneavoastră. Încercați să încurajați dorința copilului de a comunica. Dacă ați ieșit la plimbare sau la teren de joacă povestiții ce vede, și numiți pe nume obiectele ce le vede și aude. Copilul începe să aibă interes să socializeze cu alte persoane, nu numai cu maturii, dar și cu cei mici de vârsta acestuia.

Dezvoltarea copilului la 11 luni:

  • Merge susținut de mâini
  • Se ridică în picioare, sprijinîndu-se de mobilă
  • În vocabular său sunt deja 1-3 cuvinte
  • Construiește un turn de mai multe cubulețe
  • Bea din cănuță și mănâncă din linguriță
  • Încearcă să meargă fără ajutor
  • La cererea părinților aduce jucăria sau un alt oricare obiect
  • Copiază acțiunile celor din jur

Cum ne înțelegem cu bebelușul
Acum copilul mai bolborosește în limba lui, există o discrepanță între înțelegerea copilului și restaurarea cuvintelor sale. De aceasta este foarte important să comunicați cât mai mult posibil cu copilul, să îi vorbiți orice ați face în activitățile dumneavoastră zi de zi.
Aceasta îi va dezvolta creierul mai bine. De acum copilul începe să se exprime și mai bine, încurajați-l și spuneții cum este corect să pronunțe cuvântul.

Somnul bebelușului
Bebelușul vostru în vârstă de 11 luni încă mai poate dormi între 13 și 14 ore pe zi. Aproximativ 9 până la 10 dintre acele ore sunt în timpul nopții, un ciclu de somn ziua durează de la 1.5-2.5 ore, de 3 ori în zi. Copilul este foarte activ acum! Și de această calitatea somnului trebuie să fie mai bună și odihnitoare.

Cum ne jucăm cu un copil de 11 luni
La această etapă bebelușul singur își alege jucăria care la impresionat din grămada de jucărele.
De asemenea el este capabil să arate prin joacă părțile ale corpului său, evident dacă la-ți învățat, sunt și jucărele de pluș muzicale care redă cuvinte ale părțile corpului. Nu ezitați să le procurați, copilul va fi încântat.

Ascultați muzică împreună și cântații! Aceasta este o modalitate excelentă de a ajuta bebelușul să-și dezvolte vocabularul. Oferiții bebelușului posibilitatea să se vadă în oglindă, imitați anumite mimici ale feței. Citiții povești mai lungi, dați cărți mari și groase cu ilustrații colorate, aceasta îi va capta atenția și va contribui la dezvoltarea motricității.

Alimentația

La această vârstă principala și importanta sursă de nutriție în continuare rămână laptele matern sau laptele formulă. Ca urmare, puteți oferi bebelușului un singur produs o dată la 2-3 zile.
Acest lucru vă va permite să vedeți rapid o posibilă alergiile alimentare la copii la un anumit produs alimentar.

În medie, la această vârstă copiii consumă 20% carne și 80% legume în timpul meselor. Până la 12 luni se oferă copilului de la 200-250 grame piure din dovlecei, dovleac, broccoli, sparanghel, vinete, după tabelul de diversificarea la bebeluși. Dacă doriți să-i dați suc de fructe sau compot, aceasta ar trebui să fie din fructele de sezon și proaspete preparate în condiții casnice.

Ce poate consuma bebelușul în aceasta lună?

Acum este perioada cea mai bună să introduceți în dieta copilului cele mai multe proteine, fibre, calorii, carbohidrați, alimentele solide: copilul trebuie să aibă trei mese și două gustări pe zi.

Oferiții o varietate bogată din legume și fructe tăiate în bucăți foarte mici precum ar fi: 

  • Avocado, mere, pere, banane, ardei roșii, cartof dulce, paste, pește-somon, cartof dulce, orez brun, cereale integrate, morcov, fasole verde, biscuiți din ovăz, carne de iepure, curcan sau pui în formă coaptă sau fiartă. 
Niciodată copilul să nu mănânce nesupravegheat - în caz de sufocare.

Sursa foto: rebenkoved.ru

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu