28 martie 2019

Bebelușul la 1 lună

Acum bebelușul are vârsta de o lună și este complet dependent de mamă, aceasta este prima lună importantă și uimitoare pentru tine și copil. Copilul face mari progrese, se adoptă la noile condiții de existență, precum și părinți se adoptă timpului necesar al schimbărilor.

Sănătatea și Fiziologia bebelușului de o lună
Bebelușul a atins aproximativ 600 de grame și a crescut de 2-3 cm de la naștere. Iar culoare ochilor încă nu este bine definită, aceasta se va schimba treptat în următoarele săptămâni.
Pielea bebelușului în primele săptămâni de viață poate fi uscată apare acneea neonatală, ce o puteți hidrata cu creme speciale pentru sugari în timpul masajului după baia bebelușului.

Dezvoltarea copilului la o lună:


 • Copilul face mișcări cu mâinile și picioarele, emită sunete
 • Întoarce capul într-o parte sau în alta când este culcat pe abdomen
 • Recunoaște atingerea mamei sale, precum mirosul și vocea ei
 • Se concentrează asupra obiectului aflat la 20-25 cm distanță
 • Își ține mâinile strâns în pumni

Cum ne înțelegem cu bebelușul
Bebelușilor mici le place când li se vorbește, ei comunică prin țipete și plâns. În această perioadă copii aud perfect și reacționează la sunetul vocii.

Somnul bebelușului
Durata somnului la bebeluș este de la 15 la 20 de ore zilnic. Copii au nevoie de timp pentru a distinge ziua de noapte și se trezesc la fiecare două sau trei ore pentru a mânca.

Atenție! Puneți patul copilului departe de radiator și de fereastră.
Pentru a preveni moartea subita la sugari, asigurați-vă că copilul va dormi fără pernă, nu folosiși păturică este suficient să fie îmbrăcat bine, în camera copilului temperatura să fie de 18-22°C.

Cum ne jucăm cu un copil de o lună
Chiar dacă pare că e micuț încă, puteți să începeți cu jocuri foarte simple. Îl luați în brațe în fața dumneavoastră la aproximativ 20-30 cm și cântați-i sau vorbiții duios.

Alimentația
La vârsta de o lună copilul mănâncă o dată la 2 sau 3 ore dacă alăptați. Iar la mâncare artificială o dată la fiecare trei sau patru ore. Probabil deja timp de o lună ați învățat nevoile copilului și puteți să identificați când este înfometat. Dacă alăptați copilul dumneavoastră ar trebui să sugă mai frecvent, apetitul bebelușului începe să reguleze.

La mulți sugari, digestia este în formă de dezvoltare, pot apărea spasme intestinale ce duc la colici la nou născut. Nu ezitați să consultați medicul pentru a vă da preparate pentru întărirea florei intestinale la copil, dar și alimentația în alăptare al dumneavotră este foarte importantă.
În timpul hrănirii împreună cu laptele, copilul înghite mai mult aer, deci înainte de a-l puneți înapoi în pat, trebuie să îi oferiți ocazia de a regresa aerul.

Cât de mult ar trebui să mănânce copilul la 1 lună?
Alăptați bebelușul la necesitatea acestuia, noapte și ziua, cel puțin de 8 ore în 24 de ore.
Este mai bine să faceți o pauză de noapte de 5-6 ore. Astfel, din primele zile ale vieții, regimul va începe să se formeze - o condiție importantă pentru o dezvoltare fizică și psihologică corectă.

Ce poate consuma bebelușul în aceasta lună?
Copilul are numai un tip de alimentație laptele matern sau alimentația artificială. Nici într-un caz nu oferiți copilului de o lună apă. În laptele mamei și în laptele praf conține o mulțime de lichide necesare copilului.

Atenție! Nu hrăniți copilul cu lapte de vacă sau capră.

Apelați medicul dacă bebelușul prezintă următoarele semne:

 • Bătăi ale aripilor nazale
 • Nu clipește la lumină puternică
 • Nu răspunde la sunete puternice
 • Nu își concentrează ochii asupra unui obiect sau nu o urmărește cu ochii atunci când se mișcă
 • Lipsa mișcărilor active
 • Temperatura corpului peste 37,5 sau mai mică de 35,3 grade Celsius.

Consultație
Acum trebuie să vă programați la medicul de familie pentru a face un examen medical al bebelușului vostru, pentru a înlătura orice problemă și de a va prescrie vitamina D.

Sursa foto: rospaworkplacesafety.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu